ERASMUS+, H2O

Πρόγραμμα ERASMUS+ με θέμα το Νερό.

Οι μαθητές της Ε και Στ τάξης του 2ου Δ.Σ. Ηράκλειας Σερρών συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ H2O με θέμα το Νερό και συμβάλουν σε παρουσίαση στα αγγλικά με σκοπό να προβάλουν πληροφορίες για την λίμνη Κερκίνη. Την παρουσίαση επιμελήθηκε η καθηγήτρια Γαλλικών Μακρυπούλια Σταματούλα σε συνεργασία με την καθηγήτρια Αγγλικών Έφη Ρασσοπούλου και την δασκάλα της Ε τάξης Μάρθα Αραμπατζή και προετοιμάστηκε στο πλαίσιο μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών από 23 – 27 Μαϊου 2023 στην πόλη Brescia της Ιταλίας.

Κοντά στην Brescia υπάρχει η λίμνη Iseo την οποία επισκεφθήκαμε και ήταν μία όμορφη ευκαιρία να απολαύσουμε την όμορφη φύση του υδάτινου περιβάλλοντος. Οι μαθητές με τη βοήθεια της καθηγήτριας Αγγλικών Έφης Ρασσοπούλου παρουσίασαν κείμενα στα αγγλικά και ζωγραφιές οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στην παρακάτω παρουσίαση

https://prezi.com/p/edit/filvzgtjihwa/

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του 2ου Δ.Σ. Ηράκλειας , Νίκο Αθανασίου για την ενδιαφέρουσα εκδρομή που οργάνωσε στην Ιταλία!

Πασχαλινές ευχές α λα γαλλικά

Οι μαθητές της Ε’ τάξης που μαθαίνουν γαλλικά και η καθηγήτρια γαλλικών, Μακρυπούλια Σταματούλα, εμπνέονται από τον πίνακα ζωγραφικής Παπαρούνες (Les Coquelicots) του Γάλλου ζωγράφου Claude Monet (1873) και δημιουργούν ποίημα με τεχνική δημιουργικής γραφής. Το ποίημα αυτό θυμίζει το ποίημα του Γεώργιου Δροσίνη , Οι Παπαρούνες

Οι παπαρούνες λυγερές
στον κάμπο σαν κοπέλες,
με πράσινα φορέματα
και κόκκινες ομπρέλες.

Από Γ. Δροσίνης, Σπίθες στη στάχτη, Eκδ. I.N.Σιδέρης,1940

Je marche sur l’herbe, Voilà les coquelicots! Filles rouges, Bonjour!

Περπατώ στο λιβάδι, Να οι παπαρούνες! Κορίτσια με κόκκινα φορέματα, Καλημέρα !

Σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα με πολλές βόλτες στη φύση!!!!

Fleurs magiques du Lac Kerkini

Οι μαθητές της Ε τάξης που μαθαίνουν γαλλικά στο 2ο Δ.Σ. Ηράκλειας, φαντάζονται μαγικά φυτά με ιδιαίτερες ιδιότητες τα οποία φυτρώνουν δίπλα από τη λίμνη Κερκίνη!

Παρουσιάζουν στους Γάλλους συνεργάτες τους από το eTwinning έργο Jeunes Élèves Européens Écoresponsables τις ιδιαιτερότητες της χλωρίδας που αναπτύσσεται στην περιοχή!

Μπορείτε να κάνετε λήψη την παρουσίαση που έχουν ετοιμάσει στα γαλλικά!

Eναρκτήρια συνάντηση των εταίρων στην πόλη Κουσάντασι της Τουρκίας.

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας

23-12-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στo πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUSKA229 με κωδικό αριθμό 2019-1-TR01-KA229-076441_3 και τίτλο «KOD KARDEŞİM» το 2ο Δημοτικό σχολείο Ηράκλειας με τον Διευθυντή του κ. Νίκο Αθανασίου και τον Δάσκαλο κ. Τσακιράκη Κώστα συμμετείχε στις 16-21 Δεκεμβρίου 2019 στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων στην πόλη Κουσάντασι της Τουρκίας. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί προγραμμάτισαν τις δραστηριότητες του σχεδίου για την επόμενη διετία και επισκέφτηκαν Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια της περιοχής και συζήτησαν με τους μαθητές και τους δασκάλους τους, καθώς και ξεναγήθηκαν στην Αλικαρνασσό την Έφεσο και την Σμύρνη. Κατά την υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και ανταλλαγές αποστολών με εκπαιδευτικούς μεταξύ των σχολείων από την Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Ιταλία και Ισπανία.

Ο Διευθυντής

Νίκος Αθανασίου

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Ηράκλειας συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα«I WILL BE IN BUSINESS WORLD»

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας

10-12-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στo πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUSKA229 με κωδικό αριθμό 2019-1-PL01-KA229-064938_5 και τίτλο «I WILL BE IN BUSINESS WORLD» το2ο Δημοτικό σχολείο Ηράκλειας με τον Διευθυντή του κ. Νίκο Αθανασίου και τον Δάσκαλο κ. Απόστολο Βάκα συμμετείχε στις 3-7 Δεκεμβρίου 2019στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων στην πόλη Πλάτεροου της Πολωνίας. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί προγραμμάτισαν τις δραστηριότητες του σχεδίου για την επόμενη διετία, επισκέφτηκαν Δημοτικά σχολεία και επιχειρήσεις της περιοχής και συζήτησαν με τους μαθητές και τους δασκάλους τους, καθώς και ξεναγήθηκαν στην πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβία. Κατά την υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και ανταλλαγές αποστολών με εκπαιδευτικούς και μαθητές μεταξύ των σχολείων από την Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Πολωνία και Πορτογαλία.

Ο Διευθυντής

Νίκος Αθανασίου

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Ηράκλειας συμμετείχε στις 13-19 Οκτωβρίου2019 στην συνάντηση εργασίας με μαθητές των εταίρων στην πόλη Μπρανέστι της Ρουμανίας.

2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας

23-10-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στo πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUSKA2 με τίτλο: «Chooseyourcharacter, wearyourmask»και κωδικό2018-1-UK01- KA229-048059_4, το 2ο Δημοτικό σχολείο Ηράκλειας συμμετείχε στις 13-19 Οκτωβρίου2019 στην συνάντηση εργασίας με μαθητές των εταίρων στην πόλη Μπρανέστι της Ρουμανίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ο Διευθυντής κ. Νίκος Αθανασίου, η Καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου κ. Χριστίνα Σαββοπούλου και 7 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου, καθώς και 2 δάσκαλοι και 6 μαθητές από τα σχολεία της Τουρκίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Κάθε μέρα οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του σχολείου Scoala Branesti όλες στην Αγγλική γλώσσα. Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Βουκουρέστι, καθώς και στα κάστρα στα Καρπάθια όρη. Στην επόμενη φάση του προγράμματος στις 22-28 Μαρτίου 2020 τα σχολεία θα φιλοξενηθούν στη Κωνσταντινούπολη στη Τουρκία.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Νίκος Αθανασίου

Choose your character, wear your mask

Στo πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUSKA2 με τίτλο: «Choose your character, wear your mask» και κωδικό 2018-1-UK01- KA229-048059_4, το 2ο Δημοτικό σχολείο Ηράκλειας συμμετείχε στις 22-28 Ιουνίου στην συνάντηση εργασίας με μαθητές των εταίρων στην πόλη Χέλστον – Κορνουάλλη της Μεγάλης Βρετανίας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ο Διευθυντής κ. Νίκος Αθανασίου, η δασκάλα του σχολείου κ. Βασιλική Ιωαννίδου και 6 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου, καθώς και 2 δάσκαλοι και 4 μαθητές από τα σχολεία της Τουρκίας και της Ρουμανίας. Κάθε μέρα οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του σχολείου Τζέρμοε της Μεγάλης Βρετανίας όλες στην Αγγλική γλώσσα. Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε όλες τις πόλεις της περιοχής Κορνουάλλη, καθώς και στο Λονδίνο. Στην επόμενη φάση του προγράμματος στις 15-21 Οκτωβρίου τα σχολεία με τους μαθητές τους θα φιλοξενηθούν στο Βουκουρέστι Ρουμανίας.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Νίκος Αθανασίου

Καινοτόμες διδασκαλίες με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην Ιταλία

Στo πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού ΠρογράμματοςErasmus+, τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης της Βασικής Δράσης ΚΑ1 με τίτλο: Καινοτόμες διδασκαλίες με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών και κωδικό αριθμό 2018-1-EL01-KA101-046956, το 2ο Δημοτικό σχολείο Ηράκλειας συμμετείχε στις 22-26 Απριλίου 2019 στην Φλωρεντία ? Ιταλίας στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: Οι Νέες Τεχνολογίες στη Εκπαίδευση με επίκεντρο τον μαθητή.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Αθανασίου, ο Δάσκαλος κ. Βάκας Απόστολος και ο Δάσκαλος κ. Τσακιράκης Κωνσταντίνος.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Νίκος Αθανασίου

Φιλοξενία 12 Δασκάλων Ευρωπαϊκών σχολείων από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας, στα πλαίσια του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUSKA2 με τίτλο: «Choose your character, wear your mask» και κωδικό 2018-1-UK01- KA229-048059_4, από 11 – 15 Μαρτίου 2019 φιλοξένησε 12 Δασκάλους των Ευρωπαϊκών σχολείων:

Germoe Community Primary School – Ηνωμένο Βασίλειο

Scoala Gimnaziala nr.1 Branesti – Ρουμανία

Tuzla Dede Korkut Ortaokuku – Τουρκία,

οι οποίοι παρακολούθησαν το σεμινάριο ?Χρήση εργαλείων web 2.0 με βάση συγκεκριμένες παιδαγωγικές μεθοδολογίες και τεχνικές στην τάξη?

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς μια μαθησιακή προσέγγιση πέρα από τους περιορισμούς στην τάξη, σε ένα περιβάλλον που βασίζεται στην ενεργό μάθηση. Να κατανοήσουν πώς να κάνουνε μάσκες, πώς να δημιουργούνε και να χρησιμοποιούνε μαριονέτες για το Θέατρο Σκιών και πώς να γράφουνε και να παίζουνε σε ένα θεατρικό έργο. Το κουκλοθέατρο είναι το πιο προσιτό καλλιτεχνικό είδος στο οποίο μπορούν εύκολα να βρεθούν όλοι οι τύποι ανθρώπων και όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Βοηθά το παιδί να καταλάβει τον εαυτό του και να αναπτύξει δεξιότητες επικοινωνίας και κοινωνικής ένταξης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε σεμινάριο πληροφορικής web 2.0 και κατασκευή μασκών, επίσκεψη στο 1ο και 2ο Δημοτικό Ηράκλειας με μία πολύ ωραία γιορτή από τα παιδιά, υποδοχή από τον Δήμαρχο Ηράκλειας κ. Κοτσακιαχίδη, επισκέψεις στο Επιμελητήριο και σε μουσεία των Σερρών, και βαρκάδα στη Λίμνη Κερκίνη.

Ο Διευθυντής

2ου Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας

Νίκος Αθανασίου

Choose your character, wear your mask

 Στo πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUSKAμε τίτλο: «Choose your characterwear your mask» και κωδικό 2018-1-UK01- KA229-048059_4, το 2ο Δημοτικό σχολείο Ηράκλειας με τον Διευθυντή του κ. Νίκο Αθανασίου συμμετείχε στις 5-8 Δεκεμβρίου 2018 στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων στην πόλη Χέλστον – Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί προγραμμάτισαν τις δραστηριότητες του σχεδίου για την επόμενη διετία και επισκέφτηκαν Δημοτικά σχολεία της περιοχής και συζήτησαν με τους μαθητές και τους δασκάλους τους. Κατά την υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και ανταλλαγές αποστολών με εκπαιδευτικούς και μαθητές μεταξύ των σχολείων από την Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία.

 {lightgallery type=local path=images/erassmus previewWidth=150}2nd Primary School of Iraklia{/lightgallery}