Χριστουγεννιάτικες ευχές α λα γαλλικά

Οι μαθητές της Ε τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηράκλειας που μαθαίνουν γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα δημιούργησαν με τη βοήθεια της καθηγήτριας γαλλικών Μακρυπούλια Σταματούλα διαδραστική αφίσα με χριστουγεννιάτικες ευχές στα γαλλικά.

Η διαδραστική αφίσα δημιουργήθηκε για να ευχηθούν οι μαθητές Καλά Χριστούγεννα (Joyeux Noel) και Καλή Χρονιά (Bonne Année) στους Γάλλους εταίρους από το Collège Jeanne d’Arc – Pont de Beauvoisoin με τους οποίους συνεργάζονται σε πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 με τίτλο Η2Ο (νερό).

Επίσης αυτή η αφίσα αναρτήθηκε και στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Twinspace στην οποία συνεργάζονται με Γάλλους μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο École Haié Vigné de Caen σε πρόγραμμα eTwinning με τίτλο Jeunes Éleves Européens Écoresponsables.(Νέοι μαθητές της Ευρώπης με οικολογική συνείδηση)

Για την αφίσα χρησιμοποιήθηκε το εργαλείο canva.

Για να δείτε την διαδραστική αφίσα μπορείτε να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο στις μπλε λέξεις.

σύνδεσμος για την διαδραστική αφίσα

Choose your character, wear your mask

Στo πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUSKA2 με τίτλο: «Choose your character, wear your mask» και κωδικό 2018-1-UK01- KA229-048059_4, το 2ο Δημοτικό σχολείο Ηράκλειας με τον Διευθυντή του κ. Νίκο Αθανασίου συμμετείχε στις 5-8 Δεκεμβρίου 2018 στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων στην πόλη Χέλστον – Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί προγραμμάτισαν τις δραστηριότητες του σχεδίου για την επόμενη διετία και επισκέφτηκαν Δημοτικά σχολεία της περιοχής και συζήτησαν με τους μαθητές και τους δασκάλους τους. Κατά την υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και ανταλλαγές αποστολών με εκπαιδευτικούς και μαθητές μεταξύ των σχολείων από την Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία.